Πως να επιλέξετε μια εταιρεία low cost

αεροπορικά εισιτήρια

Πως να επιλέξετε μια εταιρεία low cost

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους – low cost – προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια σε σημαντικά μειωμένες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε αντάλλαγμα για λιγότερες ανέσεις και παροχές απ’οτι οι υπόλοιπες εταιρείες. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες είναι η άριστη επιλογή για όσους ταξιδεύουν με σφιχτό προϋπολογισμό και έχουν περιορισμένα χρήματα να δαπανήσουν για αεροπορικά εισητήρια και μεταφορά.

Πολλές από τις εταιρείες low cost χρεώνουν τέλη για ορισμένες υπηρεσίες που αλλού θα ήταν δωρεάν, όπως εξτρά αποσκευή πέρα την χειραποσκευή 10kg, αυστηρότεροι κανόνες κατά τη διαδικασία του check in, κ.α. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους χρήσης κάθε εισιτηρίου πριν την αγορά σας. Κοιτάτε τις κρυφές χρεώσεις, εαν υπάρχουν και διαβάζετε πάντα τα ψιλά γράμματα.

Πως όμως μπορείτε να βρείτε τις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια;

1) Χρησιμοποιείτε τις μηχανές αναζήτησης για να βρίσκετε πάντα τα πιο φθηνά αεροπορικά. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκετε τις τιμές από όλες τις εταιρείες – τόσο τις “κανονικές” όσο και τις low cost. Οι μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων θα σας προσφέρουν όλες τις διαθέσιμες πτήσεις και δρομολόγια, για την ημερομηνία που έχετε επιλέξει. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε τη δική σας προσωπική σύγκριση ώστε να βρείτε τη φθηνότερη τιμή. Χρησιμοποιείστε πολλαπλές μηχανές για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χάσετε καμία προσφορά και πάντα θα βρίσκετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Παραδείγματα τέτοιων μηχανών για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι το Tripadvisor καθώς και το Ελληνικό www.travelo.gr

2) Να έχετε αρκετές επιλογές στις ημερομηνίες σας

Εαν αναζητάτε μόνο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, θα πρέπει να είστε άνετοι στις ημερομηνίες σας. Εαν είστε διαθέσιμοι για ένα εύρος ημερομηνιών, τότε θα βρείτε πολύ άνετα φθηνά αεροπορικά. Εαν όμως πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αναγκαστικά θα κλείσετε ό,τι τιμή βρείτε στα εισιτήρια. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα την εποχή και τις ημέρες. Συνήθως πιο ακριβά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια το Σαββατοκύριακο παρά τις καθημερινές ημέρες. Επίσης στις ημέρες αιχμής τα κόστη είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποφεύγετε αργίες, γιορτές και ημέρες αιχμής. Τέλος, οι φθηνότερες επιλογές είναι ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

3) Εαν έχετε χρόνο, να είστε ευέλικτοι με το δρομολόγιο!

Εαν έχετε χρόνο για να φτάσετε στον προορισμό σας, τότε μπορείτε να είστε ευέλικτοι όσον αφορά την διάρκεια της πτήσης και την διαδρομή. Οι απευθείας πτήσεις μερικές φορές είναι πιο ακριβές απ’οτι τα δρομολόγια με ενδιάμεσους σταθμούς. Ερευνήστε μια μεγάλη ποικιλία πόλεων, γύρω από τον προορισμό σας. Μπορεί να βρείτε ένα κοντινό αεροδρόμιο με πολύ χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια λόγω τελών,κ.ο.κ. Συνήθως τα περιφερειακά αεροδρόμια χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες low cost και τα εισιτήρια είναι αρκετά φθηνότερα! Στην ιστοσελίδα http://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια τόσο για απευθείας διαδρομές όσο και με ενδιάμεσες στάσεις και να βρείτε την πιο οικονομική επιλογή.

4) Κάντε κράτηση 7-8 εβδομάδες πριν το ταξίδι σας

Η κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι επιστήμη. Όμως τα δεδομένα μας δείχνουν ότι μια κράτηση για πτήσεις εξωτερικού, 7-8 εβδομάδες πριν την αναχώρηση, θα μας αποφέρει τη καλύτερη δυνατή τιμή. Με αυτό τον τρόπο και την τακτική των 7-8 εβδομάδων πριν, θα έχουμε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Εαν θα ταξιδέψετε υπερατλαντικά, τότε 4 με 6 μήνες πριν θα πρέπει να κλείσετε τα αεροπορικά σας. Αποφύγετε την κράτηση την τελευταία στιγμή – σίγουρα οι τιμές θα είναι διπλάσιες και τριπλάσιες! Υπάρχει μόνο μια – σπάνια – περίπτωση να πετύχετε καλύτερη τιμή, την τελευταία στιγμή: Να υπάρχουν κενές θέσεις στην αεροπορική εταιρεία και να τις προσφέρει σε πολύ χαμηλές τιμές! Ωστόσο αυτό δεν είναι μια αξιόπιστη στρατηγική.

5) Αναζητήστε χωριστά εισιτήρια

Μην ψάχνετε μόνο για αεροπορικά με επιστροφή. Κάντε ξεχωριστές αναζητήσεις τόσο για την άφιξη όσο και την αναχώρησή σας. Με ξεχωριστά εισιτήρια και όχι μαζί, τα ίδια σε μια κράτηση, μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικές τιμές. Επίσης αυτή η επιλογή σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε το ταξίδι σας με 2 διαφορετικές εταιρείες και να επιλέγετε πάντα τη φθηνότερη. Για παράδειγμα μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια με μια εταιρεία κανονικού κόστους και όταν γυρίζετε να έχετε κλείσει με low cost και έτσι να πετύχετε τη καλύτερη δυνατή τιμή για το ταξίδι σας. Εαν επιλέξετε διαφορετικές εταιρείες, βεβαιωθείτε ότι πετάνε στο ίδιο αεροδρόμιο! Εαν όχι, θα πρέπει να βρείτε πως θα μετακινηθείτε.

Author: admin